Logo

Diensten

De diensten en software die NatriSoft heeft verricht en gemaakt, zijn meestal in opdracht van specifieke klanten. Omdat de privacy van deze klanten voor NatriSoft erg belangrijk is, worden deze projecten niet op deze website getoond. De voorbeelden op deze pagina zijn van kleinere projecten. Indien gewenst kunnen bij een ontmoeting enkele voorbeelden van maatwerk software worden getoond.

Websites

Websites maken is veel eenvoudiger geworden door diensten als Wordpress, maar werken met dat soort systemen kan beperkingen geven. NatriSoft ontwerpt en maakt altijd websites 'from scratch'. Dat betekent dat elke website echt specifiek voor de klant wordt gemaakt. Puur handwerk en geen kant en klare receptuur!

Website ontwerp

Bij het woord "ontwerp" wordt doorgaans vooral gedacht aan hoe iets er "visueel" uit ziet. Maar een website ontwerp draait net zoveel (of meer) om "functie". Als NatriSoft de opdracht krijgt om een ontwerp voor een website te maken, zal het dan ook eerst een inventarisatie maken van punten of eisen waar de website aan moet of zou moeten voldoen. Pas daarna wordt gekeken naar visuele zaken.

De laatste jaren wordt er veel geschreven over veiligheid van websites (certificaten) en over SEO (zoekmachine optimalisatie). Uiteraard zijn dit ook zaken waar NatriSoft oog voor heeft. Maar niet door trucs uit te halen, maar door gewoon goede en degelijke websites te bouwen!


Website realisatie

Doorgaans ligt de focus op de functionaliteit, vanuit de overtuiging dat in de meeste gevallen het doel van een website is om mensen te informeren. Als het doel is om te amuseren, is onze overtuiging dat dit moet worden bereikt met 'inhoud' en niet door de 'vorm'.

Voor het ontwikkelen van websites gebruikt NatriSoft HTML, CSS, Javascript, php en MySQL. Welke gereedschappen en technieken worden gebruikt, is afhankelijk van het project.


Website onderhoud

Als een website eenmaal gemaakt is, dan zijn we er nog niet. Om een website actueel aan aantrekkelijk te houden, is het vaak ook nodig om de website te actualiseren. NatriSoft kan die updates verzorgen tegen een maandelijkse vergoeding. Maar we hebben eigen tools ontwikkelend zodat de klant de website ook zelf onderhouden, bijvoorbeeld met MS Excel of MS Access.

NatriSoft heeft een Excel applicatie gemaakt die het heel eenvoudig maakt om een meertalige website te onderhouden, waarbij pagina's kunnen worden veranderd en toegevoegd. De pagina's kunnen offline worden gecontroleerd en na akoord kan de applicatie de bestanden ook eenvoudig uploaden (met FTPS, expliciete encryptie).

NatriSoft maakt ook websites met php/MySQL en daarbij wordt de HTML niet offline gemaakt, maar online (beter gezegd: client-side). Beheer van dergelijke websites kan bijvoorbeeld worden gedaan met een offline MS Access database. Dus ook bij websites die op deze manier zijn gemaakt, is het mogeijk dat het website beheer wordt gedaan met MS Office.

Voor meer informatie over webdiensten stuur een email naar marcel@natrisoft.nl.

Eenmalig moeten de FTP instellingen worden ingevoerd
Dan pagina's maken op ÚÚn of meer werkbladen
Na een offline check kunnen de bestanden online
×

Programmeren

Als een website wordt gemaakt met javascript of php dan is voor het maken van een website ook programmeerkennis vereist. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken voor projecten waarvoor code moet worden geschreven. NatriSoft heeft in 20 jaar tijd een enorm aantal projecten gerealiseerd in eigen beheer. Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven.

MS Office automatisering (VBA)

Een van de specialisaties van NatriSoft is VBA (Visual basic For Applications). Dat is de programmeertaal voor MS Office, waarmee men dingen kan vereenvoudigen, versnellen of automatiseren in MS Office. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

Met de juiste VBA code kun je emails ordenen
Dat kan middels het subject of het matchen van email adressen met contactpersonen
Zo kan het postvak in semi-automatisch worden opgeschoond
×

Ook heeft NatriSoft complete administratieve oplossingen gemaakt in VBA, in MS Excel en in MS Access. Deze systemen bevatten facturatie, voorraadregistratie, Verlies & Winst rekeningen en balansen. Lees meer over deze producten op deze pagina.

Stand alone (.NET)

Bij het maken van nieuwe software wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een web applicatie en voor een cloud based oplossing. Maar er zijn nog steeds veel situaties waarin een offline of stand alone applicatie een betere oplossing is. Met het .NET platform van Microsoft kan een Windows toepasssing worden gemaakt die de gebruiker middels een setup programma installeert op de eigen harde schijf.

Een van de situaties waarin een offline applicatie mogelijk beter past, is als er wordt gewerkt met persoonlijke of vertrouwelijke gegevens. Een andere reden kan zijn dat er componenten benodigd zijn of een werkwijze benodigd is waarvan kan worden gezegd dat het offline gewoon beter of sneller werkt. NatriSoft heeft veel ervaring met offline software en kan 'full-stack' producten maken.

Web: php & MySQL

Wanneer er een wens is om informatie online te delen, is het lang niet altijd de bedoeling dat iedereen dat kan zien. Soms is het nodig om een deel van een website af te schermen, waarbij gebruikers alleen toegang krijgen met specifieke inlog gegevens. Een simpele oplossing kan zijn dat een enkele pagina wordt voorzien van een eenvoudige beveiliging, maar er kan ook een meer complex systeem worden gemaakt.

Met behulp van php/MySQL heeft NatriSoft voor een aantal websites al een afgeschermd gedeelte gemaakt. Zo kunnen cursisten van een bedrijf dat hondentraining verzorgt specifieke documenten downloaden, op basis van de theorietrainingen die ze hebben gevolgd (niet iedereen volgt alle trainingen). Ook is een systeem gemaakt voor sportclubs of - organisaties. Hierin kunnen meetgegevens van sporters worden verzameld, zodat trainers en andere leden van de staf gegevens zien van bepaalde groepen gebruikers, terwijl de sporters alleen gegevens kunnen zien van zichzelf. Dit soort systemen worden beveiligd volgens actuele standaarden (met hash en salt) en uiteraard wordt rekening gehouden met de AVG. Meer informatie via email!

In dit systeem kun je inloggen als sporter en als coach
Als een sporter inlogt ziet deze alleen de eigen gegevens
De coach ziet geanonimiseerde gegevens van alle sporters
×

Een ander voorbeeld van een webapplicatie die is gemaakt met php/MySQL is het project "Fastindex". Het is een dienst die het mogelijk maakt om een eigen homepage te maken, van veelbezochte websites, deels gebaseerd op persoonlijke voorkeuren. Het werkt veel sneller en intu´tiever dan bookmarks of favorieten, omdat het veel visueler is.

De pagina toont een verzameling links, dat kunnen plaatjes zijn of teksten
Item zijn verdeeld in groepen en deze kunnen worden aan- of uitgezet
Binnen groepen kunnen items worden aangepast of toegevoegd
×

Training

MS Office trainingen

NatriSoft heeft veel ervaring in het geven van computertrainingen op het gebied van MS Windows en MS Office, VBA en andere programmeertalen. Ook heeft Marcel de Natris voor gerenommeerde ICT bedrijven (Microsoft Gold partners) cursusmateriaal geschreven, die zij in hun trainingen gebruiken.

Voor meer informatie over trainingen stuur een email naar marcel@natrisoft.nl.

Trainingen voor onze software

Bijna alle software producten van NatriSoft worden handleidingen gemaakt, vaak ook in meerdere talen. Daarnaast biedt NatriSoft de mogelijkheid om een training te volgen waarin de functies worden uitgelegd. Voor alle SportsWatch en SwimWatch software verzorgt NatriSoft ook trainingen, individueel en in groepen.

Deze kunnen gegeven worden op de cursuslocatie in Schoonloo (Drenthe) of op andere locaties. Ook internationaal, zo heeft NatriSoft bijvoorbeeld ook meerdaagse trainingen en lezingen gegeven in Stockholm en Zwitserland. Informeer naar de mogelijkheden indien u hier behoefte aan heeft.

Training voor uw software

Naast training voor NatriSoft producten, worden door NatriSoft ook trainingen gegeven in andere software. Marcel de Natris heeft honderden trainingen gegeven, vooral voor MS Windows en MS Office. Maar ook voor software die is gemaakt door anderen, bijvoorbeeld software voor de reisbranche. Dit kan aan de hand van reeds aanwezig trainingsmateriaal, maar ook kan NatriSoft trainigsmateriaal voor software die u of uw bedrijf heeft ontwikkeld. Informeer naar de mogelijkheden.

Analyse

Automatisering

NatriSoft heeft voor talloze automatiseringsprojecten inventarisaties gedaan en vele functionele en technische rapportages gemaakt. Zo heeft Marcel de Natris onder andere projecten gedaan voor arbo-diensten en lease maatschappijen. Indien uw bedrijf handen tekort komt, schroom dan niet om te informeren naar de mogelijkheden.

Efficiëntie

De mate van productiviteit op de werkvloer heeft grote invloed op de bedrijfsresultaten. Het meten van productiviteit kan meer inzicht geven over waar en hoeveel ruimte er is voor verbetering van de productiviteit. Voor het meten van efficiency op de werkvloer, heeft NatriSoft een tool gemaakt waarmee activiteiten kunnen worden gemeten: MMO (Multi Moment Opnamen). Indien u meer inzicht wilt in de efficiency op de werkvloer van uw bedrijf, informeer dan naar de mogelijkheden.

Bewegingsanalyse

Op de pagina Producten is te lezen dat NatriSoft een serie software producten heeft gemaakt, waarmee klanten analyses kunnen maken van diverse sporten. Software voor bewegingsanalyse is vooral bedoeld voor gebruik tijdens trainingen, om de beweging te optimaliseren of te controleren of de beweging wel juist wordt uitgevoerd. Er i8s al software gemaakt om starts en keerpunten te analyseren in het wedstrijdzwemmen, maar soortgelijke software kan worden gemaakt voor andere sporten en andere branches.

Video analyse waarbij objecten op beeld worden getekend
Het maken van een nieuw bewegingspatroon van een start
Het tonen van een eerder gemaakt bewegingspatroon
×

Race analyse of wedstrijdanalyse

Op de pagina Producten is te lezen dat NatriSoft een serie software producten heeft gemaakt, waarmee klanten analyses kunnen maken van diverse sporten. Maar NatriSoft heeft met die software zelf ook duizenden sporters geanalyseerd, in opdracht van sportbonden en teams.

Het grootste aantal analyses is gemaakt van zwemwedstrijden, met behulp van SwimWatch software. Sinds 2003 heeft NatriSoft enkele duizenden races geanalyseerd en aan teams en coaches verstrekt onder de merknaam SwimWatch. Dit werd gedaan tijdens nationale en internationale wedstrijden, onder andere tijdens WK's (bijv. Montreal en Shanghai), EK's (bijv. Budapest en Helsinki) en Olympische spelen (bijv. Athene en Beijing) in opdracht van de KNZB.

Daarnaast heeft SwimWatch ook veel ervaring opgedaan met het 'volledig' analyseren van toernooien. Zo heeft SwimWatch alle finales geanalyseerd tijdens de EK's in 2008 en 2010 in Eindhoven. Bij dit soort projecten worden gedetailleerde resultaten per team gepubliceerd en kunnen globale (minder gedetailleerde) resultaten vrij worden gepubliceerd. SwimWatch heeft daarvoor de beschikking over een team van ervaren analisten dat inzetbaar is bij nationale en internationale wedstrijden.

Hieronder een paar foto's genomen tijdens de Nationale Kampioenschappen in Juni 2009, in Eindhoven.

NK 2009 Eindhoven

Camera's op eerste positie, vlnr: Marco Kraaijeveld, Victor den Heijer, Toine van Diepen

 

 

NK 2009 Eindhoven

Camera's op tweede positie, vlnr: Dennis de Waal, Robbert Wethmar, Marjolein Bosma

 

NK 2009 Eindhoven

Distributie naar coaches: Paul van Vegchelen

 

NK 2009 Eindhoven

Analyseren, vlnr: Victor den Heijer, Alan Slomp


Voor meer informatie over analysediensten stuur een email naar marcel@natrisoft.nl.

© NatriSoft Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright  -  Privacy policy  -  Algemene voorwaarden