Logo

Welkom op de SportsWatch en SwimWatch website

Welkom op de SportsWatch en SwimWatch website. Deze website bevat veel informatie over software gemaakt door het bedrijf NatriSoft, die wordt uitgebracht onder de merknamen SportsWatch en SwimWatch. Alle software is gratis te downloaden en te testen!

Over SportsWatch

SportsWatch is software gemaakt voor sporters, coaches en analisten van diverse sporten. Deze software bevat geen sportspecifieke onderdelen. De programma's die specifieke zwemfuncties bevatten, worden uitgebracht onder de merknaam SwimWatch.

Deze software onderscheidt zich ten opzichte van andere software doordat deze heel praktisch is. De reden hiervoor is dat Marcel de Natris - oprichter en ontwikkelaar - actief is in de sport, als sporter, coach en als analist. Zijn ervaring en goede ideeen staan garant voor praktische oplossingen.

Over SwimWatch

SwimWatch is software gemaakt voor zwemmers, coaches en analisten. Er is SwimWatch software voor PocketPC's en voor laptop of desktop PC's. Doordat deze software speciaal voor het zwemmen is gemaakt biedt ze enorme voordelen ten opzichte van andere software.

SwimWatch software wordt al meer dan 10 jaar lang gebruikt tijdens WK's, EK's en Olympische spelen. Inmiddels wordt de software al door coaches uit meer dan 10 landen gebruikt. Het meest bekende SwimWatch programma is de Race Analyzer, waarmee races kunnen worden geanalyseerd. Maar het assortiment bevat ook programma's waarmee bewegingen tijdens trainingen kunnen worden geanalyseerd.

Video feedback en video analyse

De term videoanalyse wordt op veel manieren gebruikt en ook misbruikt. Onze opvatting is dat iets pas 'video analyse' genoemd zou moeten worden als er gedetailleerde metingen worden gedaan, die leiden tot een cijfermatige rapportage. Als een activiteit niet meer is dan het opnemen en terugkijken van video, zonder aanvullende cijfermatige gegevens, dan vinden wij die activiteit 'video feedback' zou moeten heten.

SportsWatch software is generieke software en past binnen het kader van video feedback. Het kan heel leerzaam zijn om trainingen of wedstrijden terug te kijken, zeker in slow motion. In de SwimWatch productlijn is een aantal programma's opgenomen waarmee echt cijfermatige analyses kunnen worden gemaakt. Deze maken specifieke dingen meetbaar, zaken die met het blote oog niet kunnen worden gezien. Dat maakt deze software uniek en zeer waardevol!

Nieuwe ontwikkelingen

Al meer dan een decennium worden producten van versie 3 gebruikt, in meer dan 10 landen en bij meer dan 10 verschillende sporten. In 2018 is gestart met de ontwikkeling van versie 4. De nieuwe software werkt met HD-resoluties en hogere framerates. Beta-versies van deze producten zijn nu beschikbaar of komen binnenkort beschikbaar. Blijf deze website bezoeken, om de release van deze producten niet te missen!

Voordat de uiteindelijke versies worden gepubliceerd, worden eerst Beta versies gemaakt en getest. In het geval van de huidige versie 4 is het plan om voor elk product, drie beta versies te maken. Het doel van de eerste bètaversie is grofweg om erachter te komen of het net zo goed werkt als versie 3 in het verleden (dat is een tijdje terug). Dus de eerste beta is niet veel anders dan de oude versie 3-software.

Nadat er beta1-versies gemaakt waren voor de meest gebruikte producten (Delay, Race Analyzer en Viewer) werd de focus verlegd naar het creëren van een webshop en registratiedienst. Dit systeem is in januari 2021 'live' gegaan en dit systeem heeft als eerste het bestel- en betaalproces een stuk eenvoudiger gemaakt. Maar de registratiedienst biedt gebruikers (vanaf versie beta2) ook de mogelijkheid om licenties online te activeren en deactiveren.

Tussen Maart en Juni 2021 ligt de focus op het ontwikkelen van beta2 versies. Het eerste doel van de tweede beta is om eventuele bugs op te lossen die mogelijk nog in de eerste beta zitten. Het tweede doel is om nieuwe functies toe te voegen, die nog niet in versie 3 waren inbegrepen (bijvooorbeeld het tekenen van lijnen in het Delay programma en het slagen tellen in de Race Analyzer).

De beta3 versie wordt verwacht in de zomer en de uiteindelijke versie 4.0 staat gepland voor het najaar. De derde en laatste beta heeft alle nieuwe functies en een nieuwe ‘look and feel’ (inclusief een modernere ‘donkere modus’).

Ondanks dat de ontwikkeling van de software een groot aantal maanden omvat, is het al wel mogelijk de producten te kopen. Als licenties worden gekocht voor producten die nog in beta fase zitten, wordt feitelijk een licentie gekocht voor de uiteindelijke versie 4.0. Maar omdat beta versies nog niet de volledige functionaliteit hebben, wordt een korting gegeven in de periode dat er nog geen volledige versie beschikbaar is. Meer informatie is te vinden op deze pagina


Vragen en opmerkingen zijn zeer welkom!

Nieuwe versies komen met nieuwe features en functies. Sommige zullen misschien niet perfect werken, andere voldoen misschien niet aan de verwachtingen. Om de software te verbeteren, is feedback zeer welkom. Vooral op bètaversies. Als je nieuwe versies wilt testen (zelfs voordat ze beschikbaar zijn op de website) laat het ons dan weten door een e-mail te sturen aan marcel@natrisoft.nl.

Overstappen op nieuwe versies

NatriSoft wil het aantrekkelijk maken voor gebruikers van bestaande software om over te stappen op nieuwe software wanneer deze beschikbaar komt. Allereerst zijn upgrades naar nieuwe versie met hetzelfde begincijfer altijd kosteloos. Dus overstappen van versie 4.0 naar 4.1 en overstappen van 4.1 naar 4.2 is altijd zonder kosten. De nieuwe versie kan worden gedownload en direct worden gebruikt.

Als er een nieuwe versie wordt uitgebracht met een ander begincijfer (bijvoorbeeld van 3 naar 4) dan betreft dat een geheel nieuw programma, dat geheel opnieuw is ontwikkeld. In zo'n geval krijgen bestaande klanten de mogelijkheid om met een korting over te stappen op een nieuwe versie. Lees meer over de aanbiedingen en kortingen bij nieuwe versies op deze pagina.

Systeemeisen

Als je video analyses wilt maken, is het belangrijk om te weten dat het opnemen en bewerken van video best veel vraagt van een computer. Veel meer dan bijvoorbeeld surfen of emailen. Om er zeker van te zijn dat je met jouw apparatuur op een prettige manier met video kunt werken, is het belangrijk om het een en ander te weten van hardware en software. Lees meer op deze pagina.

© NatriSoft Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright  -  Privacy policy  -  Algemene voorwaarden