Logo

SwimWatch Start Analyzer

Functionaliteit

Het nieuwe pakket voor start-analyse, zeer gedetailleerd en zeer efficient

Met de SwimWatch Start Analyzer kan een start worden geanalyseerd op ongeveer dezelfde wijze als de Race Analyzer. Dat betekent dat een heel gedetailleerde analyse kan worden gemaakt in korte tijd. Een startanalyse kan 70 waarden bevatten en kan worden geanalyseerd binnen 10 minuten!

Automatische start analyse met behulp van beeldherkenning

In het zwembad De Tongelreep in Eindhoven is tussen 2004 en 2006 door de firma's Philips (Eindhoven) en Dartfish (Zwitserland) een camerasysteem gebouwd. Vanaf 2007 werden daar diverse software systemen aan toegevoegd met als doel om van het InnoSportLab De Tongelreep een toonaangevend meetcentrum te maken.

Verschillende organisaties en bedrijven brengen hun expertise in om in het InnoSportLab een uniek en innovatief startanalyse systeem te maken. Het startsysteem dat SwimWatch in 2007 samen met TNO heeft gemaakt, werkt volautomatisch. Daardoor is de startanalyse na ongeveer 30 seconden beschikbaar.

Start Marleen Veldhuis

Het systeem maakt gebruik van versie 1 van de SwimWatch Start Analyzer. Deze software analyseert de start met behulp van automatische beeldherkenning en analyseert 70 parameters van een enkele start. Dit systeem werd in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 in Beijing al gebruikt door Jacco Verhaeren, coach van onder andere Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis en Inge Dekker.

Start Marleen Veldhuis

Klik hier voor meer informatie over de volautomatische versie

Methode van analyseren

Na de ontwikkeling van deze vol-automatische versie, stelde SwimWatch zich tot doel om een semi-automatische versie te maken. Want laten we eerlijk zijn; er zijn niet veel clubs die een professioneel camerasysteem in de muren van hun zwembad kunnen bouwen. Bij het ontwikkelen van versie 2 was het doel om een systeem te maken voor kleinere cliubs, zodat iedereen start analyses zou kunnen maken in zijn of haar eigen zwembad.

Na het opnemen kan de beweging geanalyseerd worden, door met de muis (of in geval van een touchscreen met een pen of vinger) de posities van een aantal lichaamsdelen aan te wijzen. De tijd die een volledige meting kost, is afhankelijk van het aantal lichaamsdelen en het aantal punten dat voor elk lichaamsdeel wordt bepaald. Bij elke volgende start van dezelfde sporter, wordt het systeem sneller omdat het 'leert' van de voorgaande beweging.

Wanneer het proces is doorlopen, is het analysebestand en zijn de videobestand(en) beschikbaar voor de coaches. Om deze eenvoudig te kunnen te distribueren, is het programma voorzien van een Distributie mode. Hier is het mogelijk om analysebestanden en videobestanden te kopieren of te verplaatsen van en naar een externe schijf.

Parameters en waarden

Net zoals de analyses van de SwimWatch Race Analyzer zijn ook die van de Start Analyzer zeer gedetailleerd. Het aantal parameters dat kan worden gemeten is afhankelijk van de variatie (Lite, Standard of Pro). De Lite variatie biedt 20 parameters, de Standard variatie biedt op dit moment 47 parameters, en de Pro variatie biedt op dit moment 82 parameters.

De lijst van parameters van The SwimWatch Start Analyzer is te lang om op deze pagina te tonen. Klik hier voor een lijst van parameters. In het geval er aanvullende parameters gewenst zijn, kan SwimWatch een Custom ('op maat') variatie maken met alle gewenste parameters!

×

Demo

Voor het registreren kan de software worden getest, geheel gratis. Echter, enkele functies van de software zijn dan wel beperkt. In het geval van de SwimWatch Start Analyzer kunnen geen video clips en analyses worden opgeslagen. Echter, met behulp van voorbeeld bestanden (video en analyse) kan een start van begin tot eind worden geanalyseerd. Deze bestanden kunnen worden gedownload vanuit het programma zelf.

Verschillende varianten

De ervaring heeft geleerd dat de software wordt gebruikt door verschillende soorten gebruikers, van amateurs tot professionals. Daarom kent deze software drie gebruiksniveaus: Lite, Standard en Pro. Lite is met name bedoeld voor kleine clubs, Standard voor grote clubs en Pro voor professionals en Nationale teams. Deze varianten zijn verwerkt in één enkel programma, na het opstarten wordt een formulier getoond waar de gewenste variant kan worden gekozen.

 LiteStandard Pro

Opnemen van videoclipsJa Ja Ja 

Maximaal aantal cameras tijdens opnemen122 *)

Opslaan gecomprimeerde videoJa Ja Ja 

Video clips categoriserenJa Ja Ja 

Aantal paden voor het opslaan van video en analyses123

Lijsten met geboortejaar en classificatieNee Ja Ja 

Lijsten met fysieke kenmerken (lengte, gewicht)Nee Ja Ja 

Afspelen van videoclipsJa Ja Ja 

Maximaal aantal vaste cameras tijdens analyseren125

De-interlacing functie om 25 bps als 50 bps te tonenNee Ja Ja 

In- en uitzoomen om een deel van het videobeeld te tonenNee Ja Ja 

Aantal lichaamsdelen dat kan worden gemeten469

Automatische detectie van startflitsNee Nee Ja 

Aantal parameters204782

Validatie van gemeten waarden tijdens analyseJa Ja Ja 

Validatie van gemeten waarden in het archief (na analyse)Ja Ja Ja 

Distribueer video en analyses naar trainers en sportersJa Ja Ja 


*) Tijdens het analyseren kunnen meer dan 2 video clips worden gebruikt, voor beter zicht en meer nauwkeurigheid

Het is mogelijk dat nog meer functies worden toegevoegd, suggesties zijn zeer welkom!

Downloaden

Op dit moment is er geen versie van de SwimWatch Start Analyzer beschikbaar om te downloaden. De 'oude' versie is offline gehaald, maar er is nog geen nieuwe versie beschikbaar (ook geen beta versie). Bezoek deze pagina over een aantal weken nog eens, om te kijken of er dan een nieuwe versie beschikbaar is!

Prijzen

Deze software wordt beschikbaar in drie varianten. Hieronder prijsindicaties voor deze software.

SwimWatch Start Analyzer Lite:

SwimWatch Start Analyzer Standard:

SwimWatch Start Analyzer Pro:

In het geval er aanvullende parameters gewenst zijn, kan SwimWatch een Custom ('op maat') variatie maken met alle gewenste parameters, vanaf 1500 euro incl. 21% BTW. Prijsindicatie op aanvraag.

Voor het gebruik van deze software verdient het aanbeveling een training te volgen.

Kopen

Het is momenteel niet mogelijk om een softwarelicentie voor dit product te kopen. Maar het zal binnenkort beschikbaar zijn.


Systeemeisen

De systeemeisen voor SwimWatch software voor PC zijn te vinden op deze pagina.

© NatriSoft Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright  -  Privacy policy  -  Algemene voorwaarden