Logo

SwimWatch Race Analyzer

Functionaliteit

Het complete pakket voor race-analyse, zeer gedetailleerd en zeer efficient

SwimWatch Race Analyzer is een compleet pakket voor race-analyse: races kunnen worden opgenomen op video, ze kunnen worden geanalyseerd en de resultaten kunnen worden bekeken. De opnamen worden in AVI formaat en/of gecomprimeerd formaat opgeslagen. Het analyseren van de race is zeer efficient en is zeer gedetailleerd. Een 100m race kan worden geanalyseerd binnen 5 minuten!

Parameters en waarden

Analyses van het programma SwimWatch Race Analyzer zijn heel gedetailleerd, een 100m race toont meer dan 100 parameters! Om al deze parameters te tonen moeten ongeveer 40 metingen worden verricht (de rest van de parameters zijn berekeningen). SwimWatch is zich bewust van het gevaar om dergelijke hoeveelheden gegevens te tonen aan de coach. Daarom heeft SwimWatch een gebruikersinterface ontworpen die het mogelijk maakt deze data op een heel gebruikersvriendelijke manier te tonen op het scherm. De ervaring leert dat alle coaches al kunnen werken met deze software na een dag uitleg en een dag praktijk.

De lijst van parameters van The SwimWatch Race Analyzer is te lang om op deze pagina te tonen. Klik hier voor een visuele weergave van de secties en een lijst van parameters die op het scherm worden getoond door The SwimWatch Race Analyzer.

Methode van analyseren

Met deze software kunnen races worden opgenomen op video. Deze opnamen worden in AVI formaat opgeslagen, daarnaast kan een gecomprimeerde versie worden opgeslagen in een andere map (bijvoorbeeld voor een draadloos netwerk). Het opnemen kan worden gestart en gestopt met de muis, met het toetsenbord of met de videocamera. Indien gewenst kan het capturen in de computer worden gekoppeld aan het bedienen van de opnameknop van de camera. Voor 50m banen is het mogelijk twee camera's tegelijkertijd op te nemen, tijdens het analyseren zijn beide beelden continu te zien.

Het bepalen van de tijden van de meetpunten en de frequenties is heel efficient. Het is niet nodig om de hele race af te spelen, door gebruik te maken van de races in het archief kan het programma een set van splittijden berekenen (voorlopige schatting). De analist kan elke splittijd aanpassen (per 0,01 sec, tussen beelden in) en over secties heen springen met de knop OK knop of de knop Volgende. Elke meting duurt zo maar enkele seconden en de analyse is gemaakt. Wanneer het proces is doorlopen, is het analysebestand en zijn de videobestand(en) beschikbaar voor de coaches.

Per toernooi worden met deze software voor het Nederlands Team zo'n 150 tot 200 races geanalyseerd, op jaarbasis kan dat oplopen tot zo'n 2000 races. Om de analyses en videobeelden te kunnen te distribueren richting coaches, is het programma voorzien van een Distributie mode. Hier is het mogelijk om analysebestanden en videobestanden te kopieren of te verplaatsen van en naar een externe schijf. Een subselectie kan worden gemaakt met behulp van filters, zo is het mogelijk alle races van een toernooi en/of een specifieke coach te selecteren.

×

De nieuwe versie

De nieuwe versie is bijna klaar en zal binnenkort beschikbaar zijn op deze website. Hieronder vast een korte video van de eerste beta versie.


Ten opzichte van versie 3 heeft de huidige beta versie al een paar verbeteringen:

De komende verbeteringen staan op dit moment in de planning om door te voeren voordat versie 4 wordt gepubliceerd:

Heb je zelf ook suggesties voor verbeteringen? Dit is het juiste moment om ze te melden, want de uiteindelijke versie is nog niet klaar. Stuur een email naar feedback@natrisoft.nl!

Demo

Voor het registreren kan de software worden getest, geheel gratis. Echter, enkele functies van de software zijn dan wel beperkt. In het geval van de SwimWatch Race Analyzer kunnen geen video clips en analyses worden opgeslagen. Echter, met behulp van voorbeeld bestanden (video en analyse) kan het gehele analyseproces van begin tot eind worden doorlopen. Deze bestanden kunnen worden gedownload vanuit het programma zelf.

Met deze voorbeeldclip en voorbeeldanalyses wordt het al snel duidelijk dat deze software kan helpen de prestaties te verbeteren. Kijkend naar de gedetailleerde analyses en de vriendelijke prijs, is deze software een nadere inspectie zeker waard!

Verschillende varianten

De ervaring heeft geleerd dat de software wordt gebruikt door verschillende soorten gebruikers, van amateurs tot professionals. Daarom kent deze software drie gebruiksniveaus: Lite, Standard en Pro. Lite is met name bedoeld voor kleine clubs, Standard voor grote clubs en Pro voor professionals en Nationale teams. Deze varianten zijn verwerkt in één enkel programma, na het opstarten wordt een formulier getoond waar de gewenste variant kan worden gekozen.

 LiteStandard Pro

Opnemen van videoclipsJa Ja Ja 

Maximaal aantal cameras tijdens opnemen122 *)

Opslaan gecomprimeerde videoJa Ja Ja 

Video clips categoriserenJa Ja Ja 

Aantal paden voor het opslaan van video en analyses123

Lijsten met geboortejaar en classificatieNee Ja Ja 

Afspelen van videoclipsJa Ja Ja 

Maximaal aantal bewegende cameras tijdens analyseren128

Maximaal aantal vaste cameras tijdens analyseren007

Extra functies voor efficiente wedstrijdanalyses (alle banen)Nee Nee Ja 

In- en uitzoomen om een deel van het videobeeld te tonenNee Ja Ja 

Tekenen van lijnen om het analyseren te vereenvoudigenJa Ja Ja 

Semi-automatische import van officiele resultatenNee Nee Ja 

Aantal secties per baan voor een 25m bad, korte afstanden344

Aantal secties per baan voor een 25m bad, lange afstanden333

Aantal secties per baan voor een 50m bad, korte afstanden466

Aantal secties per baan voor een 50m bad, lange afstanden444

Splittijden en sectietijdenJa Ja Ja 

SnelhedenJa Ja Ja 

SlagfrequentiesJa Ja Ja 

SlaglengtesJa Ja Ja 

BreakoutsNee Ja Ja 

Aantal cycli per baanNee Nee Ja 

Validatie van gemeten waarden tijdens analyseJa Ja Ja 

Validatie van gemeten waarden in het archief (na analyse)Ja Ja Ja 

Distribueer video en analyses naar trainers en sportersJa Ja Ja 


*) Tijdens het analyseren kunnen meer dan 2 video clips worden gebruikt, voor beter zicht en meer nauwkeurigheid

Het is mogelijk dat nog meer functies worden toegevoegd, suggesties zijn zeer welkom!

Downloaden

De meest actuele versie van deze software is te downloaden vanaf deze pagina.


Prijzen

Analyses bekijken is kosteloos, download de Viewer software voor dat doel. Om zelf analyses te kunnen maken, dient der Race Analyzer te worden geregistreerd.

Deze software is beschikbaar in drie varianten.

SwimWatch Race Analyzer Lite:

SwimWatch Race Analyzer Standard:

SwimWatch Race Analyzer Pro:

Het is mogelijk een training te volgen voor deze software.

Opmerking: momenteel kunnen alleen permanente licenties worden verkregen (eenmalig). Vanaf het moment dat de officiële 4.0 versie wordt gepubliceerd, is het mogelijk om een maandelijkse licentie (abonnement) voor dit product te kiezen.

Kopen

Een licentie voor deze software kan worden gekocht door te registreren op deze pagina.

 

Systeemeisen

De systeemeisen voor SwimWatch software voor PC zijn te vinden op deze pagina.

© NatriSoft Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright  -  Privacy policy  -  Algemene voorwaarden